Matcha Thee

Datum

Matcha maakt al sinds de 12°eeuw deel uit van de Japanse cultuur.

Het verschil tussen Matcha en gewone groene thee ligt in het kweken en bereiden van de thee.

Theeplantjes voor Matcha worden 3 weken voor de oogst afgedekt van het zonlicht, dit zorgt voor een grotere productie van chlorofyl. Chlorofyl is de stof die de plant een groen kleur geeft

L-theanine en theïne ->combi 2 stoffen ->zorgt voor rustgevend gevoel 

     

Voordelen van matcha:

1.    Meer anti-oxidanten: zorgt dat de bloedspiegel niet piekt of daalt, dit door de energie langzaam vrij te geven
Anti-oxidanten beschermen tegen vrije radicalen
Radicalen  kunnen je cellen beschadigen en kanker veroorzaken

2.    Ontstekingsremmende werking voor immuunsysteem

3.    Boost je metabolisme -> gewichtsverlies

4.    Kan je niet tegen theïne -> Matcha geeft je de voordelen van theïne : je wordt alerter en energieker, maar hebt niet de nadelen zoals hartkloppingen, nervositeit

5.    De Chlorofyl in Matcha bindt met de schadelijke metalen in je lichaam en voert ze af   ->  DETOX JE LICHAAM

6.    Matcha bevat L-theanine -> heeft een kalmerend effect

Deze stof staat enorm gekend stress en angst te verminderen en de hartslag te kalmeren.

Hoe Bereid je Matcha Thee?

Stap 1:

Schep 1 tot 2 bamboe lepels (= +/-2g volgens eigen smaak) Brazila Ceremoniële Bio Matcha in je kom. 
Zorg dat de kom ruim genoeg is zodat er nog ruimte is om de Matcha straks wat te kloppen.
Vervolgens kun je de Matcha met de bamboe Matcha klopper zachtjes fijn stampen zodat de Matcha straks beter oplost en schuimt.

Stap 2:

Voeg 6cl warm water van max. 80° toe. Hogere temperatuur zal de thee ‘verbranden’ en bitter doen smaken.

Stap 3:

Met de bamboe Matcha whisk of chasen klop je de Matcha op in een “M” of “W” beweging, totdat je een fijne lichtgroene schuimlaag op de Matcha hebt.

Stap 4:

Geniet van je lekker zachte Brazila Ceremoniële Bio Matcha en laat je lichaam de rest doen.

Je kunt de Matcha direct uit de kom drinken zoals op traditionele wijze of overgieten in een kopje

meer
recepten